Tamil Nadu District Name List Tamil
The Indian state of Tamil Nadu has 38 districts after several splits of the original 13 districts at the formation of the state on 1 November 1956. The states are further divided into taluks and smaller administrative units.
Tamil Nadu 38 Districts Name List 2024
District Name in English | District Name in Tamil |
---|---|
Ariyalur | அரியலூர் |
Chengalpattu | செங்கல்பட்டு |
Chennai | சென்னை |
Coimbatore | கோயம்புத்தூர் |
Cuddalore | கடலூர் |
Dharmapuri | தர்மபுரி |
Dindigul | திண்டுக்கல் |
Erode | ஈரோடு |
Kallakurichi | கள்ளக்குறிச்சி |
Kancheepuram | காஞ்சிபுரம் |
Karur | கரூர் |
Krishnagiri | கிருஷ்ணகிரி |
Madurai | மதுரை |
Mayiladuthurai | மயிலாடுதுறை |
Nagapattinam | நாகப்பட்டினம் |
Namakkal | நாமக்கல் |
Nilgiris | நீலகிரி |
Perambalur | பெரம்பலூர் |
Pudukkottai | புதுக்கோட்டை |
Ramanathapuram | ராமநாதபுரம் |
Ranipet | ராணிப்பேட்டை |
Salem | சேலம் |
Sivagangai | சிவகங்கை |
Tenkasi | தென்காசி |
Thanjavur | தஞ்சாவூர் |
Theni | தேனி |
Thoothukudi | தூத்துக்குடி |
Tiruchirappalli | திருச்சிராப்பள்ளி |
Tirunelveli | திருநெல்வேலி |
Tirupathur | திருப்பத்தூர் |
Tiruppur | திருப்பூர் |
Tiruvallur | திருவள்ளூர் |
Tiruvannamalai | திருவண்ணாமலை |
Tiruvarur | திருவாரூர் |
Vellore | வேலூர் |
Viluppuram | விழுப்புரம் |
Virudhunagar | விருதுநகர் |