CSC TEC Exam Questions and Answers PDF

1.83 MB / 23 Pages
0 likes
share this pdf Share
DMCA / report this pdf Report
CSC TEC Exam Questions and Answers
Preview PDF

CSC TEC Exam Questions and Answers

Telecentre Entrepreneur Courses (TEC) is a certification course designed by CSC Academy. On completion of this course, the user will be eligible to open his/her CSC center (Digital Centre) and apply as a Village Level Entrepreneur in the CSC network.

TEC Exam Questions and Answers

1. Why is a customer purchasing from a particular store?

  • a) Because the customer values the AC you provide inside the shop.
  • b) Because the customer values the product or service the shop provides
  • c) Because the customer values the friendship with the shop’s owner.
  • d) All of the above

Ans. b

2. Select the correct statement.

  • a) Value is customer-defined
  • b) Value is consultant defined
  • c) Value is salesman defined
  • d) Value is businessman defined

Ans. a

3. Where does the value reside?

  • a) In the salesman’s mind
  • b) At the POC of the store
  • c) In the customer’s mind
  • d) In the store’s owner mind

Ans. c

4. Value can be defined in terms of _______ perspective as well as based on ______.

  • a) customer, cost
  • b) Newcomer, Price
  • c) Customer, Price
  • d) Newcomer, Cost

Ans. a

5. What is the advantage of adopting a value perspective?

  • a) Clear differentiation
  • b) Helping the customer understand how and how much they benefit
  • c) Ability to justify pricing or even price at a premium
  • d) All of the above

Ans. d

6. According to the framework for Entrepreneurs, select the best statement below.

  • a) Value Creation > Value Delivery > Value Capture
  • b) Value Capture > Value Creation > Value Delivery
  • c) Value Creation > Value capture > Value Delivery
  • d) Value Delivery > Value Creation > Value Capture

Ans. a

7. Select the correct statement

  • a) Value depends on the features or services provided by the store
  • b) Value depends on the features or services sold by the salesman.
  • c) Value depends on the features or services discounted by the store’s owner.
  • d) Value depends on the features or services consumed by the customer.

Ans. d

8. _______ everyone competes on price as no one is exploring how they can add value to customers.

  • a) Digitization
  • b) Commoditization
  • c) Privatization
  • d) Capitalization

Ans. b

9. Value is what the shop/store provides to the customer. (Like services of a shop or features of a product)

  • a) True
  • b) False

Ans. a

Download CSC TEC Exam Questions and Answers PDF

Free Download
Welcome to 1PDF!